Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ BEST OF 2012

Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά με την έκθεση της Ελένης Καμμά ¨P like Politics, P like Parrots" στα εικαστικά Best Of του 2012!

http://www.athinorama.gr/arts/newsroom/?edtid=22722

Τα δικά μας εικαστικά best of του 2012

Τα δικά μας εικαστικά best of του 2012
Από την αριστουργηματική  lecture performance των Joana Hadjithomas and Khalil Joreige «Aida, Save Me» (φωτό) ως την ομιλία του Okwui Enwezor, το φεστιβάλ «Meeting Points 6» στη Στέγη ήταν μια από τις σπάνιες ευκαιρίες να δούμε επίκαιρες και επί της ουσίας παρεμβάσεις από κορυφαίους δημιουργούς. 
* Το συνέδριο «Μεταπολίτευση: Από τη μετάβαση στη δημοκρατία στην οικονομική κρίση;» που διοργάνωσε το historein στο Γκαίτε έθεσε σημαντικά θέματα που άπτονται τις σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας της Ελλάδας και θα έπρεπε να αφορούν περισσότερο την τοπική σκηνή.  
* Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Δημήτρη Αντωνίου "Το Τάμα του Έθνους στην Πολεοδομική Φαντασία'' μας κάνει να περιμένουμε περισσότερα από το νέο project space 3137, που έφερε φρέσκο αέρα στην πόλη.  
* Η «συνάντηση» των Liz Deschenes/Charlotte Posenenske στη Melas Papadopoulos προκάλεσε ερωτήματα ως προς το τι αναζητάμε όταν ξανανακαλύπτουμε καλλιτέχνες από το παρελθόν και μας θύμισε άλλες εποχές που βλέπαμε σταθερά ενδιαφέροντες ξένους καλλιτέχνες στις γκαλερί της πόλης.
* Ο "Μαγικός Κύκλος" στη Loraini Alimantiri/gazonrouge αν μη τι άλλο προκάλεσε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τον τρόπο που ξαναβλέπουμε πτυχές της αισθητικής του παρελθόντος αποσπασμένες από το αρχικό πλαίσιό τους .  
* Η έκθεση της Ελένης Καμά στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά  και της Τούλας Πλουμή στην CAN Gallery ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες ατομικές Ελλήνων καλλιτεχνών.  
* Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και οι Πριγκίπισσες της Μεσογείου είναι ιδανικά δείγματα εμπνευσμένων αρχαιολογικών εκθέσεων που θα μπορούσαν να «εξαχθούν» και σε σημαντικά διεθνή μουσεία. 
*Το Souzy Tros σε μια λιλιπούτεια αυλή στον Ελαιώνα μας χάρισε μερικές στιγμές χαλαρών συνευρέσεων που λείπουν από την εικαστική σκηνή της πόλης σε ένα από τα λίγα projects που "παίζουν" δημιουργικά με το σήμερα.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά - Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σας εύχεται καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2013. 
Η έκθεση της Λυδίας Δαμπασίνα Party's over-Starts over συνεχίζεται μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.
Σας περιμένουμε όλους στο Μουσείο!